BATMAN / MERKEZ - Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eyl

6 Şubat 2023 depremi ile sarsılan ülkemizde yaraların sarılmasıyla yeni eğitim öğretim yılını okulumuzda açmış bulunmaktayız. Yeni eğitim öğretim yılı hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize ve tüm eğitim paydaşlarına hayırlı olmasını temenni eder, ülkemiz için sağlıklı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

Eyl

2023/2024 Eğitim Öğretim yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantımızı tüm öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuz öğretmenler odasında tatlı ve içecek ikramı ile gerçekleştirdik.

Haz

İçeriğin oluşturulmasında okulumuz edebiyat öğretmenlerinden Ayşe BİLBİL ve Derya ÖĞÜT, tasarımında görevli bilgisayar öğretmenimiz Özge KÜLLÜK'e teşekkür eder, okuyucularıma keyifli vakitler dileriz.

Haz

Güncel haberler, ilginç bilgiler, makaleler mizah bölümü ile oluşan İSTASYON gazetemizin 2. basımı ile okuyucularımız ile buluştuk. Okulumuz edebiyat öğretmeni Mehmet Şirin ALPAYDIN editörlüğünde, bilgisayar öğretmenimiz Özge KÜLLÜK'ün tasarımında yayımlanan gazetemizde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, okuyucularımıza keyifli vakitler dileriz.

Haz

2022/2023 Eğitim Öğretim yılı sene sonu toplantımızı gerçekleştirerek eğitim öğretim yılımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle kıymetli öğretmenlerimize yaz tatili boyunca iyi dinlenmeler dileriz.

Haz

2022/2023 Eğitim-Öğretim dönemi sonunda Semanur AKDENİZ hocamız öncülüğünde ve Rebap ALPASLAN hocamızın desteği ile bahar şenliğimiz yapıldı. Tüm öğretmen-öğrenci ve idari personelin katıldığı şenlikte coşkulu anlar yaşandı. Yoğun bir dönemi geride bırakan öğrenci ve öğretmenlerimiz eğlenerek şenliğin tadını sonuna kadar çıkardılar. Şenlikte yumurta taşıma, halat çekme, çuval yarışı,balon patlatma gibi çeşitli etkinliklere yer verilip birinci olanlara madalya ve hediyeleri okul müdürümüz İrfan COŞKUN tarafından takdim edildi. Etkinlik sonunda ayrıca Tuba ERES hocamızın öğrencileri ile birlikte yaptığı resim sergisi ve İbrahim VURAL hocamızın ney dinletisi ile şenliğimizi tamamladık. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğretmenler arasında gelenekselleşen masa tenisi turnuvası da bu sene çok çekişmeli maçlara sahne oldu. Rekabetin üst düzey olduğu çok çekişmeli maçların yaşandığı turnuvada 3.lüğü Beden Eğitimi Öğretmenimiz Engin BAKIR, 2.liği İngilizce Öğretmenimiz Tahir AY, Şampiyonluğu da Matematik Öğretmeni/Müdür Yardımcımız İzzet BİLMEDİ olmuştur.  Maç sonunda duygusu sorulan şampiyon hocamız hızlı ve kesin zafer anlamı taşıyan ''veni vidi vici'' kelimeleri ile duygusunu ifade etmiştir. Okulumuz Müdürü İrfan COŞKUN tarafından da madalyaları takdim edilen öğretmenlerimizi tebrik eder, turnuvaya katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Parkında düzenlenen Mesleki Eğitim ve Teknik Liseleri öğrencilerinin hazırladığı proje ve üretilen ürünlerin sergilendiği ''Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı'nda'' Mezopotamya M.T.A.L ailesi olarak yer aldık. Fuar boyunca okulumuzu tanıtan kıymetli öğretmenlerimizden Leyla SALGUN, Ergün ÇELİK ve Ahmet KARADAYI öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs 1919, “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Millî mücadelenin 104. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle andık. Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Edebiyat öğretmenlerimizden Ayşe Bilbil ve Mesut Çetin hocalarımıza teşekkür ederiz.