BATMAN / MERKEZ - Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şbt

BU YILKİ SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASINI PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 15.00'TE OKULUN KARŞISINDA BULUNAN KAPALI HALISAHA SPOR KOMPLEKSİNDE BAŞLATTIK. TÜM TAKIMLARA BAŞARILAR DİLİYORUZ. SINIF ÖĞRETMENLERİMİZİ SINIFLARINA DESTEK AMAÇLI SAHAYA BEKLİYORUZ. TURNUVANIN DÜZENLENİŞİNDE VE YÜRÜTÜLMESİNDE EMEĞİ GEÇEN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİMİZ ENGİN BAKIR'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Şbt

Ock

Sevgili Okurlar,   2023 yılının ve bir eğitim-öğretim dönemin sonuna geldik. Her sonun yeni başlangıçlara gebe olduğu gerçeğiyle sizlere bir kez daha seslenmek, bu yolculuğun ne kadar anlamlı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Mezopotamya Meslek lisesi öğrencileri olarak, bilgiyle bezenmiş ve tecrübelerle perçinlenmiş bir dönemi daha geride bırakıyoruz.   Bu dergi, bizlerin birbirinden farklı yeteneklerini ve meslek alanlarındaki bilgi birikimlerini bir araya getirerek oluşturulmuş birçok renkli sayfayla dolu. Öğrenci arkadaşlarımızın resimleri ve projeleri sınıflar arası bir köprü kurarak, mesleklerimizle ilgili bilgi birikimimizi arttırmada birbirimize nasıl destek olduğumuzu gösteriyor.   Her birimiz, kendi yolumuzda ilerlerken, bu dergi bizlere bir araya gelmenin, birbirimizi anlamanın ve güç birliği yapmanın önemini hatırlatıyor. Meslek lisesi hayatının zorluklarına göğüs germek, bir yandan da gelecekteki meslektaşlarımızla dayanışma içinde olmak, gerçek bir başarı hikayesidir.   Geçtiğimiz dönemde ülkemizin işgücüne yaptığımız katkılar, önümüzdeki dönemlerde daha büyük hedeflere ulaşmak için bize güç verecek. Birbirimize destek olmayı, birlikte büyümeyi ve öğrenmeyi asla unutmayalım.   Yeni dönemin getireceği güzelliklere, başarı dolu günlerimize, birlikte geçireceğimiz anılara şimdiden hazır olun. Hep birlikte, meslek lisesi serüvenimizin en güzel sayfalarını yazmaya devam edeceğiz.   Sevgi ve başarılarla, Dr.Hamdullah Okay      Dergi Editörü

Ekm

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında okulumuz yiyecek içecek hizmetleri öğretmenlerimiz de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlamış oldukları yiyecekleri hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimizle paylaşarak okulumuzda bayramın coşkulu şekilde kutlanmasına vesile oldular. Bu anlamda yiyecek içecek hizmetleri öğretmenlerimize teşekkür eder, cumhuriyetin ilelebet devam edeceği nice 29 Ekimlerin kutlanacağı zafer dolu bayramlar dileriz.

Ekm

12/B Yiyecek ve İçecek Hizmetleri sınıfımızın derslerinden biri olan Seçmeli Sokak Lezzetleri dersi Fuat POLAT hocamızın koordinatörlüğünde mangal konusu işlenerek anlatıldı. Dersin sonunda eşsiz lezzetler sunan Fuat POLAT hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür eder, derslerinde başarılar dileriz.

Ekm

12.sınıf öğrencilerimize Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu TYT deneme sınavını gerçekleştirdik.

Ekm

Okulumuz bünyesindeki Mesem programı ile devam eden eğitim öğretim süreci tüm hızıyla devam etmektedir. Son yapılan ders gününde okulumuz müdürü Mehmet KONAK'ın da kapsam dahilindeki öğrencilere bilgi vermesiyle öğretim sürecimiz ders akışına devam etmiştir.

Ekm

İsrail'in Filistin halkına yapmış olduğu insanlık suçunu kınamak, savaşta ölen Filistin halkının yanında olduğumuzu ve şehit düşen tüm Filistin vatandaşlarının anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Savaşın bir daha hiç olmamasını diliyor, süren savaşın derhal son bulmasını istiyoruz.

Ekm

1.Döneme ait 1.sınav takvimimiz açıklanmış olup sınava girecek öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimize kolaylıklar dileriz. Sınav takvimi aşağıdaki ektedir.

Ekm

1.Döneme ait okulumuz konferans salonunda okul-aile birliği toplantımızı veliler ve idarecilerin katılımı ile gerçekleştirdik.

Ekm

Batman Yeşilay İl Müdürlüğü ve Batman İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde velilere ve  okulumuzda görev yapan öğretmenlere rehberlik servisi koordinesinde bağımlılıkla mücadele konusunda seminer verildi.

Ekm

Rehber öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde okulumuzda bulunan kaynaştırma öğrencileri için sene içerisinde yapılması planlanan çalışmalar öğretmenlerimizle istişare edilerek gerçekleştirildi.

Ekm

Turizm öğrencilerimizden stajını tamamlayan öğrencilerimize mesleki eğitim sınavı yapılmış olup yeni eğitim öğretim yılının kendilerine sağlık,mutluluk ve başarı getirmesini dileriz.

Eyl

2023 turizm sezonundaki staj işbirliği çerçevesinde okulumuz öğrencilerinin Club Heaven Family&Spa otelinde özverili çalışmaları nedeniyle yönetim kurulu başkanı Hilmi ÖZTÜRK ve F&B Müdürü Ahmet KAYA tarafından takdim edilen plaket, koordinatörlüğünü yapan yiyecek içecek hizmetleri alan şefi Ergün ÇELİK hocamız tarafından kabul edilmiştir. Öğretmen ve öğrencilermize teşekkür eder,başarılarının devamın dileriz.

Eyl

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri rehberliğinde konferans salonunda okulumuz öğrencileri için Kutlu Doğum Haftası kapsamında Hz.Muhammed(s.a.v)'i anma töreni düzenlendi.